Svadobné topánky

Napísal: David Mihalik
Kategória: Svadobný blog Tipy a rady na svadbu

Nevesta je vždy stredobodom svadby, preto si dáva poriadne záležať nielen na výbere svadobných šiat. Dôležitou súčasťou jej celkového vzhľadu sú aj doplnky, ktorých úlohou je pozdvihnúť prednosti a zároveň zakryť isté nedokonalosti. Jedným z takýchto doplnkov sú aj lodičky. Tie síce nie je po celý čas vidieť, napriek tomu ich nesprávny výber dokáže celkový vzhľad pomerne dosť pokaziť. Ako však vybrať tie správne?

Dnes už dávno neplatí, že nevesta musí byť celá od hlavy po päty v bielom. Naopak, bielu farbu striedajú jemné odtiene slonoviny, béžová či jemnučká ružová farba. Preto ak nemáte snehobiele šaty, kľudne môžete stiahnuť aj po príjemnej perleťovej či jemne maslovej farbe, ktoré budú v tomto prípade oveľa menej nápadné. Okrem toho mnohé nevesty svoje svadobné lodičky chcú ďalej využívať. V zásade platí, že čím sú svadobné lodičky jednoduchšie, tým sú potom nositeľnejšie. Rozhodne sa však nemusíte báť ani zlatých či strieborných farieb, ktoré pôsobia luxusne a navyše ich neskôr hravo využijete aj na oslavy či iné spoločenské udalosti.

Ako si vybrať svadobné topánky?

Prvým krokom k správnemu výberu topánok je jednoznačne zadefinovanie si štýlu, v akom sa bude niesť celá vaša svadba. Či už vašu svadbu plánujete v boho, glamour, vintage či dokonca v retro štýle, určite si najskôr naštudujte, aké prvky sú pre daný štýl typické a následne ich hľadajte aj v prevedení svadobných topánok. Ďalším kritériom, na ktorý by ste rozhodne nemali zabúdať, je miesto konania vašej svadby. Do elegantnej svadobnej sály môžete zvoliť vysoké ihličky, na záhradnú svadbu bude zasa vhodnejší a pohodlnejší model s nižším opätkom. Ste hravá? Obujte si tenisky. Máte svadbu na pláži? Zvoľte nízke zdobené sandáliky. Máte svadbu v country štýle? Pokojne choďte do kovbojských čižiem.
Ak nájdete topánočky podľa svojich predstáv, neunáhlite sa, v tomto momente ešte nie je vhodný čas na ich kúpu. V prvom rade treba poriešiť svadobné šaty.

Vyberte si svadobné šaty

Nezabúdajte, že vždy treba postupovať od väčších kúskov k tým menším, nie naopak. Na rade je teda výber svadobných šiat, ktoré by mali dokonale zapadať do vami vybraného svadobného štýlu. Ak svoje vysnívané svadobné šaty nenájdete na prvýkrát, určite nepodľahnite panike a nepresuňte svoju pozornosť na topánky. Bez svadobných šiat sa budú vyberať naozaj ťažko a okrem toho sa veľmi rýchlo môže stať, že lodičky vyčnievajúce spod svadobných šiat budú v konečnom dôsledku pôsobiť doslova ako päsť na oko.

Čas na topánky

Ak už máte definitívne vybraný model svadobných šiat, je čas konečne siahnuť aj po lodičkách. Určite odporúčame začať vyhľadávaním v internetových obchodoch, nakoľko mnohé značky tu majú širší výber než v kamenných predajniach, nehovoriac o tom, že ponuky všetkých značiek si môžete pozrieť z pohodlia domova. Ušetríte tým kopu času a vytvoríte si tak priestor na zváženie všetkých pre a proti ešte predtým, ako sa vyberiete na nákupy.

Naše odporúčania:

– Pri kúpe svadobných topánok stavte radšej na kvalitu, aby ste sa vo svadobných topánkach cítili dokonale pohodlne.

– Je dobré, ak si topánky zaobstaráte v dostatočnom predstihu a pred svadbou ich doma ešte rozchodíte, aby sa dokonale prispôsobili vašej nôžke.

– Nezabudnite si ich so sebou vziať aj na skúšku svadobných šiat, krajčírka vám tak bude vedieť prispôsobiť dĺžku sukne presne na mieru.

– Je fajn a vaše nôžky sa vám za to isto poďakujú, ak sa poistite a zadovážite si aj nejaké pohodlné topánočky na prezutie, napr. nejaké elegantné balerínky. Môžete sa do nich prezuť a tancovať až do rána. Navyše tieto praktické balerínky využijete aj v bežnom živote. Vyzerajú skvele k džínsom, letným šatám či sukni a ako bonus, zakaždým vám milo pripomenú váš svadobný deň. 🙂

Tip: Fotenie svadobných portrétov v deň svadby vs. mimo neho

David Mihalik